Runkosarjan analyysia

20.02.2019 18:59

Runkosarjan pelit saatu päätökseen, mutta miten meni heitot noin niinkuin omasta mielestä? Pudotuspelit ovat hiljalleen jo alkaneet, mutta on hyvä hieman tutkia runkosarjan pelaajatilastoja.

Kyykkäliigan puolella on havaittavissa vahvaa heittelyä. Miika ”anaalivandaali” Sorvalin yllätyksellinen yhden pelin paluu Kyykkäliigaan nosti hänet odotetusti kärkeen, huimalla 9,25 pisteen heittokeskiarvolla. Yli 16 heittoa heittäneistä VKI:n Reima Hyvönen tahkosi 6,78 pisteen hokan ja 0,82 pistettä hänen perässään on DDRNV:n Tuomas Himmanen 5,94 hokalla. VKI:n kakkospaikkaa pelaava Antti Kukko kävi kiivasta kamppailua Himmasen kanssa, kuitenkin yltäen 5,54 heittokeskiarvoon. Muita yli viiden hokalla heittäneitä liigan puolella ovat Janne Lehtimäki (KMö, 5,07) ja Lauri Mannila (KMö, 5,05).

Ainoastaan kaksi heittäjää heitti tänä vuonna yli 750 pistettä Kyykkäliigassa. VKI:n Reima Hyvönen (786p) ja DDRNV:n Tuomas Himmanen (760p) kisasivat loppuun asti pistekunkkuudesta ja ero jäikin vain 26 pisteen eroksi. Parhaaseen heittoon vaadittiin runkosarjassa tänä vuonna 16 pistettä ja heittäjiä kertyi kaksi. Reima Hyvönen (VKI) ja Sampsa Järvinen (MyKo).

Koska Kyykkäliigan runkosarja pelattiin tänä vuonna tuplasti, oli pelaajille tarjolla yhteensä 144 heittoa. Vain kaksi pelaajaa onnistui suoriutumaan tässä määrässä, Joonas Latukka (KW) ja Tommi Salo (KW).

Divarin puolella Janne Rahko (MOT) ja Santeri Mäki-Äijö (PVP) heittivät kauden kunnioitettavalla 4,81 keskiarvolla. Ykköspaikalla Rahko pääsi pommittamaan konaa tehokkaammin kuin Mäki-Äijö, keskimäärin 5,60 hokalla. Kuitenkin molemmat paukuttivat itselleen yhteensä yli 300 pistettä runkosarjassa. Muita yli 300 pistettä keränneitä Divarin puolella ovat Kalle Tanninen (KoRKa, 310p) ja Mika Mähönen (MOT, 310p). Divarin parhaat heitot (14p) heitti neljä pelaajaa: Santeri Mäki-Äijö (PVP), Aleksi Hämäläinen (P&L), Akseli Kolari (Lok(a)) ja Mika Mähönen (MOT).

Puljusarjassa ei armoa sen sijaan annettu. Joel Hakulinen (Skyykkä) keräsi itselleen ainoana puljusarjassa yli 200 pistettä. Hakulinen oli yksi viidestä puljusarjan pelaajista, jotka karruttivat itselleen pistepottia kaikkien erien ajan. Muita kaikissa puljusarjan erissä heittäneitä ovat Julius Haapakoski (LIHAA!), Riku Sinkkonen (TTYMI), Pekka Päivärinne (KoRK) ja Oiva Hautanen (Aukte). Yhteensä jokaiselle kertyi heittoja 48 kappaletta.

Tästä on hyvä jatkaa kohti finaalia ja finaalisaunaa perjantaille 22.2.2019! Tapahtuman aikataulut ja muu löytyy mm. täältä naamakirjasta.

Yhteistyössä: