Runkosarjan parhaat pelaajat

08.02.2018 14:52

Kyykkäliiga on edennyt siihen pisteeseen, että seuraavaksi edessä on playoff-vaihe. Ennen pleijareita ja 22.2. järjestettäviä finaaleja on kuitenkin hyvä ottaa katsaus runkosarjaan ja sen onnistujiin.

Kuninkuussarjassa eli Kyykkäliigassa Kolme Kilometria Korsoon (KKK) selvitti tiensä B-lohkon ykköseksi häviämättä yhtään ottelua. Saman lohkon kakkosjoukkueeksi päätyi viime vuoden voittaja Anaalivandaalit (AV), jonka KKK voitti pisteellä. AV nappasi myös parhaan ottelukeskiarvon (-21.0) ja parhaan ottelun (-8) tittelit. A-lohko oli hieman tiukempi, joskin tasoltaan heikompi. Ykköstilan vei Valokaari-ilmiö (VKI) voitettuaan keskenäisen ottelun kakkostilan napannutta KarttuWiskareita (KW) vastaan. KW:lla oli kuitenkin lohkon paras ottelukeskiarvo (-39.6).

Divarissa parhaan ottelukeskiarvon (-45.2) ja pelin (-29) pelasi Valokaari-ilmiön farmijoukkue (VKIF), mutta jäi vasta lohkonsa kolmannelle sijalle. Sen sijaan Kaliakaista (kalia) ja Kiva Hävitä Paskoille (KHP) voittivat lohkonsa. Puljusarjassa A-lohkosta käytiin taistelu KoRKin ja SKillan joukkueiden kesken, joista Skilta suoritti parempaa ottelukeskiarvoa (-38.9, KoRK -44.3), mutta KoRK voitti lohkon keskenäisen ottelun 8 pisteellä voitettuaan. B-lohkossa paalun nappasi Bionerin edustusjoukkue, ottelukeskiarvolla -39.7.Pelaajien puolella Kyykkäliigassa oli selkeä kärkikaksikko: DDRNV:n Juuso Näsi 7.67 heittokeskiarvolla ja kukas muukaan kuin AV:n tähtipelaaja Lauri Hokkinen (hka 7.50). Yli 16 heittoa heittäneistä paras oli kuitenkin niin ikään AV:ssa pelaava Miika Sorvali, jonka hka oli 6.46. Lähimmäksi edellämainittuja pääsi 5.63 hka:lla VKI:n Reima Hyvönen. Mielenkiintoisena yksityiskohtana eri heittovuorojen parhaissa on mainittava, että 4. heittäjänä parasta tulosta teki A-lohkon jumbon, Röökirappusen Verner Nurmi (4.25). Parhaan heiton teki 17 pisteellä Kiltamörköjen Lasse Enäsuo ja ainoana hauettomana heittäjänä selvisi NMKSV:n Miika Koivunen.

Divarissa parhaan hka:n suoritti Urpon ja Turpon Kyykkä Clubin (UpeTupe) Taimi Vesterinen, joka selvisi runkosarjasta myös ilman haukia. Eniten pisteitä (215) tahkoi kuitenkin VKIF:n Santeri Mäki-Äijö. Ilman haukia selvisi myös Olvi III (3) -projektin Erno Paananen.

Puljusarjassa pisteitä tahkoi ylivoimaisella 6.42 keskiarvolla Bionerin Julius Haapakoski. 0.90 pistettä perässä toiseksi paras oli Nääspeksin Reima Hyvönen, joka teki peleissä jopa 309 pistettä. Vähiten haukia heitti kuitenkin Autekin Oskari Kankare, joka osui kyykkiin jokaisella 32 heitollaan. TiTen Antti Kukko heitti parhaan heiton 14 pisteen tykityksellään.

Näillä eväillä on hyvä jatkaa playoffeihin ja kohti finaaleja.

Yhteistyössä: